Európában május végéig nem lesz iPad

Vágólapra másolva!
Az Apple egy hónappal elhalasztotta a táblagép nemzetközi premierjét, mivel az amerikai piac teljes egészében felszívja a rendelkezésre álló készleteket.
Vágólapra másolva!

A meglepően nagy amerikai igényekre való tekintettel azt a nehéz döntést hoztuk, hogy egy hónappal, május végéig elhalasztjuk az iPad nemzetközi premierjét - közölte az Apple. A cég május 10-én jelenti be a készülék nemzetközi árait, és ekkortól veszi fel az előrendeléseket is.

Az Apple döntése értelmében az európai piacon sem jelenhet meg a táblagép május végéig. Az iPadből egy hét alatt több mint félmillió darabot adtak el, és "nagy számú" előrendelés érkezett az USA-ban a hónap végétől kapható 3G-s változatára is (mivel egyelőre csak a wifis verziót dobták belőle piacra).

A cég az iPadre várakozók megértését kéri, akiket reményeik szerint legalább az vigasztal, hogy a készülék eddig hatalmas siker Amerikában. A táblagép eredeti premierjét is halasztani készült a cég, mivel egyes források szerint a gyártókapacitással, mások szerint az iPad szoftverének fejlesztésével voltak gondok.

Az iPad európai árát egyelőre csak találgatni lehet. Ha az Apple továbbra is az amerikai összegeket kéri majd el a készülékekért euróban, mint ahogyan azt új termékeinél szokta, a legolcsóbb iPad 500 euróba kerülhet majd, vagyis körülbel 140 ezer forint lesz a hazai ára.