Ősszel jön a netezős androidos tévé

Vágólapra másolva!
Androidos netes tévét dob piacra a skandináv People of Lava cég. A netes alkalmazásokat, Google Mapset, YouTube-ot futtató készüléket szeptembertől lehet majd megvenni.
Vágólapra másolva!

A Scandinavia nevet viselő tévét három méretben fogják gyártani: 42, 47 és 55 colos képátlójú Androidos tévék közül lehet választani szeptembertől. A készülékek lelke azonos lesz, az okostelefonokról ismert Android operációs rendszer 1.5-ös verziója és egy 833 megahertzen működő ARM processzor működteti majd a tévéket.

Forrás: [origo]

YouTube-ot is lehet nézni, ha unalmas a tévéműsor

A tévére a szokásos Google Maps, YouTube, időjárás, naptár, óra és böngésző alkalmazások mellé saját programokat is telepíthet a tulajdonos. Az androidos szoftverbolt mellett a People of Lava saját üzletet is tervez nyitni, ahol várhatóan HD-s tartalomra optimalizált alkalmazásokat lehet letölteni. A tévé vezérlésére már nem jutott újszerű ötlet a tervezőknek, a Scandinavia dobozában egy drótnélküli egér és billentyűzet páros is lesz, hogy kényelmesen lehessen facebookozni a kanapéról.

A Scandinavia nem csak az internethez tud csatlakozni. A készüléken három HDMI portra lehet külső berendezéseket csatlakoztatni, sőt USB-n is tud külső eszközöket fogadni. A tévé alkalmas a digitális adások vételére, beépített DVB-T tunerrel rendelkezik.