Vágólapra másolva!
Megújult felülettel fogadja látogatóit szerda este óta a világ legnépszerűbb videomegosztója: ez a kényelmesebb használatot célozza, az átállás azonban nem ment zökkenőmentesen.
Vágólapra másolva!

Bár az újítások a YouTube felkeresésekor elég szembeszökőek, egy külön oldalon is bárki megtekintheti, mi az, ami változott. Az egyik legfontosabb újítás a felvételek értékelésére használatos csillagok eltűnése, ezeket egy felfele és lefele mutató ujjakat "Tetszik"/"Nem tetszik" gombok váltották fel. Ezekre kattintva rögtön fel is bukkan egy kis ablak, amelyben a néző megtekintheti, a többi látogatóból hány tetszését nyerte el az adott videó, és hánynak nem tetszett az.

Forrás: [origo]

Mint az a képen is látható, a jobb oldali oszlopot az adott kliphez kapcsolódó felvételek előnézeti képei és leírásai foglalják el, korábban itt a beágyazási lehetőségek voltak elérhetők, ezeket praktikus módon egy külön feliratú gomb mögé rejtették, hogy ne foglalja a helyet feleslegesen a képernyőről. A videóablak alatt elhelyezett gomboknak köszönhetően kényelmesebben lehet lejátszási listákhoz adni a videókat vagy megosztani azokat közösségi oldalakon.

Ha a YouTube oldalára a Google Fiókjába belépve érkezik a felhasználó, a jövőben a címlapon a megtekintett videók nyomán javasolt felvételeket, illetve azon csatornák friss tartalmait láthatja, amelyekre feliratkozott. A "hagyományos", egyéb felvételeket a Browse gombra kattintva lehet megnézni. Egy új kapcsolóval is gyarapodott a lejátszó felülete, ez pedig az Autoplay nevet viseli, és azt teszi lehetővé, hogy a kapcsolódó videókat az oldal egymás után automatikusan kezdje el lejátszani: használata megkönnyíti a "YouTube-mozizást" de a nappaliban rögtönzött videodiszkózást is. Ugyanakkor sajtóhírek szerint az új design bevezetése nyomán számos felhasználót hibaüzenet fogadott a bevezetéskor.