Borsos külföldi mobilnet-számlától véd a T-Mobile

Vágólapra másolva!
Adatforgalmi korlátozással védené meg külföldre utazó ügyfeleit a borsos mobilnet-számláktól a T-Mobile: 28 megabájtnyi internetforgalom bonyolítása után blokkolja a világháló elérését, melyet az ügyfélnek manuálisan kell feloldania, ha biztos abban, hogy szüksége van a többnyire drága szolgáltatásra.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatás azért kerül bevezetésre, mert sok külföldre utazó ügyfél szembesült azzal a problémával, hogy a roaming hívásokénál sokkalta drágább a külföldről való mobilinternetezés tarifái. A T-Mobile EU GPRS Limit nevű szolgáltatását a borsos számlák elkerülése végett vezetik be: április 1 és július 1-je között minden ügyfélnél automatikusan bekapcsolják azt, kivéve, akik kifejezetten nem kérik a szolgáltatást.

A korlátozást követőe az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon 28 megabájtos adatforgalom elérését követően nem lehet tovább internetezni csak akkor, ha az ügyfél maga kikapcsolja azt. Ilyen mennyiségű roaming adatforgalom átlagosan 17 ezer forintnak felel meg - idehaza egyébként tízezer forint körüli összegért már 14 gigabájtos mobilnet-csomagra lehet előfizetni, ami jól jelzi a bel-, és külföldi világháló-használat tarifái közt lévő aránybeli különbséget.

Az adatforgalom megszakítása mellett a társaság a 22 megabájt, vagyis a fenti limit 80 százalékának elérésekor is figyelmezteti az ügyfeleket a várható magas számlára. A T-Mobile egyébként azt javasolja ügyfeleinek, hogy utazás előtt tájékozódjanak a külföldi mobilinternetes tarifákról a cég honlapján.