Steve Jobs kiosztotta a Google-t

Vágólapra másolva!
A Google "Ne légy gonosz" mantrája marhaság, az Adobe pedig egyszerűen lusta - Steve Jobs kiosztotta a technológiai ipar nagyjait.
Vágólapra másolva!

Az Apple Infinite Loop 1 alatt található főhadiszállásán tartott belső rendezvényen a cég alkalmazottai kérdezhettek Jobstól. A Wiredhez kiszivárgott információk szerint a vezető kemény szavakkal illette a konkurenciaként kezelt Google-t és az Adobe-ot is.

Nem szálltunk be a keresőüzletbe - mondta a Wired névtelen forrása szerint Jobs - ők viszont beléptek a telefon piacra. A vezető azt is elmondta, hogy a Google célja az iPhone megölése, ám ezt nem fogják hagyni. A beszámoló szerint Jobs annyira felpörgött a Google emlegetésétől, hogy egy kérdés után még vissza kellett térnie a témára, kijelentve, hogy a cég "Ne légy gonosz" jelmondata marhaság.

Az Apple vezetője kitért a Flash és a PDF formátumairól ismert Adobe cégre. Jobs szerint a cégben megvan a lehetőség, hogy nagy dolgokat hozzanak létre, ám lusták. Az iPad-en az Apple azért nem támogatja a Flash-t, mert az tele van hibákkal. Steve Jobs úgy véli, a lefagyó, összeomló Macekért a Flash felelős. A jövőben senki sem fog Flasht használni, a világ a HTML5 felé halad tovább - zárta kirohanását az Apple vezére.

Régi a vita a két cég között

A Google és az Apple vetélkedése nem a Nexus One bejelentése után indult meg. A port már hamarabb is összerúgták, például a keresőcég ingyenes telefonálást lehetővé tevő Voice szoftvere miatt. A szolgáltatáshoz készült iPhone-alkalmazást az Apple nem engedte felvenni az App Store-ba, ám el sem utasította. A külön alkalmazás helyett a Google végül mobilos aloldalt készített a netes telefonhoz, amit az iPhone beépített böngészőjével lehet használni.