Places: helymegosztással bővül a Twitter

Vágólapra másolva!
GPS nélkül is működő helymegosztással bővíti szolgáltatásait a Twitter, amely így az egyre népszerűbb Foursquare és Gowalla nyomába ered. A Places nevű funkciónak hála egyszerűen lehet majd találkákat, közös kocsmázást, mozilátogatást szervezni a mikroblog szájton.
Vágólapra másolva!

A Places-t jövő héten élesítik majd a Twitteren, és első hullámban 65 országban lesz elérhető, ezek listája azonban még nem ismert. A mikroblog szájton alapból inaktív lesz az új funkció, a tartózkodási funkció megosztását külön kell majd engedélyezni a webes felületen. Kezdetben a hivatalos mobiltelefonos Twitter-kliensprogramok még nem támogatják majd ezt a funkciót, a későbbiekben azonban ezekbe is beépítik majd azt.

Forrás: [origo]A Twitter fejlesztői nem feledkeztek meg arról, hogy már más helymegosztó szolgáltatások is működnek a weben. A Places képes lesz átvenni Foursquare-en vagy a Gowallán megadott, és a mikroblog szolgáltatásra is kiküldött koordinátákat és helyneveket is. Az üzemeltetők ígérete szerint a gazdag helyadatbázissal startol majd el a Places, amelyet a TomTom és a Localeze szolgáltatóktól kapott a Twitter.

Az új funkcióhasználatához nem feltétlenül szükséges, hogy a laptopunk, okostelefonunk rendelkezzen GPS-vevővel. A helymegosztás Google által kifejlesztett - és itt tesztelhető - helymeghatározó megoldást használja, ami a kapott IP címből, a környékbeli wifi hálózatok nevéből és jelerősségéből, valamint a készülék által látott mobiltornyokból találja ki, hol van épp a felhasználó.