Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jönnek az inteles táblagépek

Vágólapra másolva!
A táblagépeket és az okostelefonokat is meg akarja hódítani 2011-ben az Intel. A jól hangzó tervek mellett kiadásra váró tabletek is vannak a chipgyártó tarsolyában.
Vágólapra másolva!

"A következő év első felében fognak megjelenni az otthoni felhasználóknak szánt táblagépeink" - mondta Paul Ottelini, az Intel vezetője. Ottelini szerint 35 különböző tabletben fognak megjelenni a vállalat lapkái. Ezek nagy része még nem kapható, de néhány már megjelent. A jövőre megjelenő gépeket a Dell, az Asus, a Lenovo és a Toshiba fogja gyártani. A táblagépek után az okostelefonokban is meg fognak jelenni az Intel lapkakészletek, ám ezekre 2011 második feléig kell várni.

Bár vannak olyan Intel termékek - például a remek grafikát biztosító Tegra lapka - amik jól teljesítenek az új hordozható eszközökben, a cég inkább a laptopokhoz, asztali gépekhez kötődik. Az utolsó terület, ahol igazán sikeres volt a cég, a netbook volt. A kis laptopok nagy része az Intel Atom processzorai köré épült, ám pont ezeknek a gépeknek csökkent óriásit a népszerűsége, amikor 2010 tavaszán az Apple bejelentette az iPad-et, és elkezdődött a táblaszámítógépek kora.

A most divatos okostelefonok és táblagépek többnyire a hirtelen nagy konkurenssé fejlődött ARM mobil processzorait használják. Még az Apple iPadjében és iPhone 4-esében szolgálatot teljesítő A4-es nevű chip is az ARM architektúrán alapszik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről