Szupergyors lesz a kétmagos mobil

Vágólapra másolva!
Kis fogyasztás mellett nagy teljesítményt ígér az LG legújabb okostelefonja, amelyet elsőként kétmagos processzorral szerelnek fel, így akár full-HD-s videó rögzítésére is használható.
Vágólapra másolva!

Az LG Optimux 2X P990 márkajelzésű okostelefonját az Nvidia 1 gigahertzen működő Tegra 2 lapkája, amely két végrehajtó egységet tartalmaz. Ennek köszönhetően - legalábis a gyártó szerint - az azonos órajelű lapkával szerelt okostelefonokhoz képest jelentős sebességnövekedést biztosít majd a készülék, amely zökkenőmentesen tud majd futtatni egyszerre több szoftvert is.

Az LG közlése szerint a dupla végrehajtó egységet tartalmazó lapkával úgy lehet gyorsabbá tenni az okostelefont, hogy az akkumulátoros üzemidő nem csökken le. A nagyobb teljesítményű lapka lehetővé teszi, hogy az új Optimus készülék akár full-HD felbontású videókat rögzítsen a készülék kamerájával, vagy lejátssza azt a televízióhoz csatlakoztatott mobiltelefonon. Emellett a Tegra 2 saját grafikus gyorsítót is tartalmaz, ami a játékok látványos, zökkenőmentes megjelenítését teszi lehetővé.

Forrás: [origo]

A gyártónál egyelőre nem tudták elmondani, hogy a Google Android 2.2-es verziójával debütáló, de később 2.3-as kiadásra frissíthető telefont mikortól és mennyiért lehet majd megvenni Magyarországon, ezt később fogják bejelenteni.