Kitiltatná az USA-ból az LG mobiljait a Sony

Vágólapra másolva!
Szabadalomsértéssel vádolja a dél-koreai LG céget a japán Sony, ezért az amerikai szabadalmi hivatalnál azt kívánja elérni, hogy az tiltsa meg a rivális gyártó bizonyos okostelefonjainak árusítását az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Sony a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) tett panaszt az LG ellen. A japán vállalat szerint ugyanis dél-koreai riválisa a helyi kereskedelmi törvényekbe ütköző módon jár el, mivel olyan mobiltelefonokat és modemeket importál az USA-ba, amelyek sértik a Sony cég bizonyos szabadalmait.

A Sony vádjai szerint saját levédett technológiái mellett az LG egyes okostelefonjai a Sony Ericsson, a Samsung és a Nokia szabadalmait is megsértik. A japán gyártó azt akarja elérni az ITC-nél, hogy az tiltsa meg a szabadalomsértésben érintett LG okostelefonok amerikai importját.

A jogi procedúra több mint tíz új LG okostelefont érint, melyek esetében a hanghíváshoz, illetve a hívó fél azonosításával kapcsolatos funkciókkal kapcsolatosak a szabadalombitorlások a Sony szerint.