Kalóz könyvek miatt bírságolták meg a RapidShare-t

Vágólapra másolva!
150 ezer eurós, vagyis nagyjából 42 millió forintnak megfelelő bírságot kell fizetnie a RapidShare nevű tárhelyszolgáltatót, mert az megszegte az bíróság végzését.
Vágólapra másolva!

A német RapidShare fájlok online tárolását és másokkal való megosztását teszi lehetővé felhasználói számára, de szolgáltatásait előszeretettel használják filmek, zenék és szoftverek illegális kópiáinak terjesztésére is.

Idén februárban több könyvkiadó is pert indított a szolgáltatás üzemeltetői ellen, mert azon közel százötven kiadványuk engedély nélkül letölthető volt e-könyv formájátumban bárki számára. Az ügyben eljáró hamburgi kerületi bíróság úgy rendelkezett, hogy a RapidShare-nek el kell távolítania a jogsértő e-könyveket szervereiről, és gondoskodnia kell egy olyan szűrőmegoldásról, amely megakadályozza, hogy azokat újra fel lehessen tölteni.

Miután az újbóli feltöltést a társaság nem tudta megakadályozni, a bíróság 150 ezer eurós, vagyis 42 millió forintnak megfelelő bírság megfizetésére kötelezte a RapidShare-t - számolt be a TorrentFreak.