A Kinect lett minden idők leggyorsabban fogyó kütyüje

Vágólapra másolva!
Az Apple iPad rövid ideig tudhatta magának a dicsőséget, az Xbox mozgásérzékelős kamerája ugyanis elorozta tőle a leggyorsabban fogyó készüléknek járó címet.
Vágólapra másolva!

Az Apple táblagépe azzal állította fel a rekordot, hogy áprilisban, a bemutatása után egy hónap alatt kétmillió példányt adtak el belőle. Az Xbox Kinectből ezzel szemben 2,5 millió darabot adtak el 25 nap alatt, vagyis átlagosan napi százezer példány kelt el belőle a bemutatása óta a ReadWriteWeb szerint.

A kereslet ugyan idővel várhatóan csökkenni fog, mivel a készülék elsősorban az Xbox 360-tulajdonosoknak szól, és a rohamra az is magyarázatot adhat, hogy a Microsoft a karácsonyi bevásárlási szezonra időzítette a premiert. A Kinectnek azonban így is megvan az esélye arra, hogy a legnépszerűbb mozgásérzékelős játékvezérlővé váljon, és megtépázza ezzel a Nintendo Wii dicsőségét, amely kevésbé lesz kelendő az újfajta eszköz árnyékában.

A mozgásérzékelős eszköz népszerűségéhez hozzájárulhat az is, hogy viszonylag olcsó, és a hozzá írt nyílt forráskódú szoftvereknek köszönhetően 3D-s szkennertől kezdve 3D-s kameráig sok más célra is használható, mint amire eredetileg szánták. A vásárlók többsége azonban valószínűleg továbbra is videojátékosok közül kerül ki.