Nem örül Kuba, hogy Castróra vadásznak a játékosok

Vágólapra másolva!
Éles bírálat érte Kubában azt a videojátékot, amelyben a játékosok az amerikai különleges alakulatok bőrébe bújva próbálhatják megölni a fiatal Fidel Castrót.
Vágólapra másolva!

Az év játékának tekintett Call of Duty: Black Ops nevű lövöldözős videojátékban virtuálisan azzal próbálkozhatnak a fiatalok, ami a CIA-nak a valóságban tucatnyi, de még az is meglehet, hogy több száz esetben sem sikerült. Fidel Castrót az elmúlt fél évszázadban többször próbálták már eltenni láb alól, de a meggyilkolására tett törekvések mindezidáig sikertelenek voltak - írta a Cubadebate.cu című hivatalos hírportál.


"A világ egyik vezetőjét kell megölni az első pályán"

A héten megjelent valósághű játékban a hidegháború idejére röpítik vissza a játékosokat, akiknek az első megoldandó feladatuk az 1961-es Disznó-öbölbeli invázió. Az amerikai titkosszolgálat által kiképzett Castro-ellenes csapatoknak a kubai kormányt kell megdönteniük, és ártalmatlanná tenniük a kubai forradalom vezérét, azaz a fiatal Castrót.

A valóságban azonban a CIA által - az amerikai katonaság közvetlen részvétele nélkül - szervezett partraszállási kísérlet kudarcot vallott, miután Kennedy elnök nem adott légi támogatást az akciót végrehajtó kubai emigráns önkénteseknek.