Napelemes billentyűzet a Logitechtől

Vágólapra másolva!
A Logitech legújabb billlentyűzete akár a beltéri lámpák fényéből is képes kinyerni a működéséhez szükséges energiát.
Vágólapra másolva!

A még novemberben a boltokba kerülő Logitech K750 Wireless Solar Keyboard vezeték nélküli kivitelben készült, és extra vékony kialakítású. A tasztatúra gombjai mellett két fényérzékeny panellel is ellátták, amely a napelemes számológépekből lehet ismerős.

Ezek a leghatékonyabban napfényből képesek energiát nyerni, de akár a szobai lámpák fényét is képesek felhasználni a billentyűzet akkumulátorainak töltéséhez. Bár a napelemes töltés csak csak akkor hatékony, ha az adott helyiségben sokat ég a lámpa, vagy napfényes a szoba, a Logitech közlése szerint az eszköz akár három hónapon át működőképes belső akkumulátoráról teljes sötétségben is.

Forrás: [origo]

A tasztatúrához mellékelt szoftver segítségével a felhasználók leellenőrizhetik, hogy a rendelkezésre álló fény elegendő-e a töltéshez, a billentyűzeteten lévő indikátor pedig annak állapotát mutatja meg. A nettó 80 dolláros, azaz 15 ezer forint körüli áron debütáló billentyűzet nem Bluetoothon, hanem a gyártó által kidolgozott rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógépbe dugott USB-s vevőegységével, az adatok védelme érdekében pedig titkosítást alkalmaznak ezen.