Már húsz német városban érhető el a Street View

Vágólapra másolva!
Már húsz német nagyváros utcáiról lehet virtuális bejárást biztosító panorámaképeket nézegetni a Google Street View szolgáltatásán. A korábbi adatvédelmi aggályok miatt a Németországban készült felvételeket csak fokozatosan teszi elérhetővé a társaság.
Vágólapra másolva!

Az első utcanézeti felvételek november elején kerültek fel a Google Térképre, csütörtöktől viszont Berlin, Hamburg és München mellett további 17 város is bejárható virtuálisan a szolgáltatás segítségével. A társaság kamerás autói jóval korábban elkészítették a panorámákat - Berlin egyes részeit például 2008 nyarán fotózták le -, azonban a személyiségi jogi kérdésekre gondosan ügyelő német szövetségi kormány addig nem engedte a szolgáltatás elindítását, amíg az esetleges adatvédelmi és lakossági aggályokra nem találtak megoldást.

A németek igényeinek megfelelően a Google egy olyan felületet is létesített, amelyen a háztulajdonosok kérhették, hogy a házukról, kertjükről készült felvételeket töröljék ki az utcanézetekből: mintegy 245 ezer háztartásban éltek ezzel a lehetőséggel. A Street View szolgáltatás iránti bizalom az idén komoly csorbát szenvedett azt követően, hogy kiderült, a Google autót "véletlenül" wifihálózatok adatait rögzítik, és esetenként azok adatforgalmába is betekintést nyertek.

Forrás: [origo]
Kitakart ház egy német Street View panorámán