Kétszeresére bővíti cupertinói központját az Apple

Vágólapra másolva!
A konkurens Hewlett-Packard (HP) egyik több évtizede meglévő fejlesztőközpontját vásárolta meg az Apple a székházától nem messze, Cupertinóban. A cég a növekvő eladásai miatt jócskán kinőtte eddigi ingatlanjait, amelyek alapterületét a vásárlással megduplázza.
Vágólapra másolva!

Az Apple egy 98 hektáros területet vásárolt meg a HP-tól, aminek a szomszédságában álló telkek már 2006 óta a birtokában voltak, de a cég alkalmazottai eddig 57 különböző ingatlanban dolgoztak városszerte - írja a San José Mercury News. A Hewlett-Packard azért adta el az ingatlant, mert az északabbra lévő Palo Altóban vonja össze a részlegeit.

Azt még nem tudni, hogy a 30 éve ugyanabból a központból működő Apple mit kezd majd az új szerzeménnyel, vagyis, hogy lebontja, átépíti-e az ingatlant, vagy csak beköltözteti munkatársait a meglévő épületekbe. A cég az elmúlt egy évben 12 300 új alkalmazottat vett fel, amivel 46 600-ra nőtt a munkatársainak száma, akiknek a többsége Cupertinóban dolgozik.

A cég szóvivője szerint bár számításba vettek más helyszíneket is, a cég szempontjából célszerűbb, ha a szakembereik egy központban dolgoznak, és így könnyen, gyorsan tudnak személyesen egyeztetni minden fontos kérdésben. Steve Jobs, még 2006-ban, a HP-s telekkel szomszédos 50 hektár megvásárlásakor beszélt róla a városi tanácsnál, hogy bár lennének olcsóbb alternatívái a cupertinói telkeknek, a cég annyira kötődik a városhoz, hogy az ottani bővítés tűnt a legjobb megoldásnak.

Forrás: [origo]

Az Apple két alapítója, Jobs és Steve Wozniak egy garázsból költöztette jelenlegi székházába az Apple-t 1977-ben. A cég tavaly 65 milliárd dolláros bevételre tett szert, és bár erről nincs információ, a San José Mercury News becslése szerint a HP telkét pedig 300 millió dollár körüli összegért vásárolhatták meg. Mivel a konkurens számítógépgyártó elköltözik onnan, az Apple lesz Cupertino legnagyobb informatikai vállalata és telektulajdonosa.