Jönnek a korhatáros Android-szoftverek

Vágólapra másolva!
A Google bevezeti az eddig hiányzó korhatáros besorolást az Android Marketen elérhető szoftvereknek. A fejlesztőknek mostantól maguknak kell besorolniuk a termékeiket egy szabályrendszer alapján.
Vágólapra másolva!

A Google négy kategóriába sorolja majd az androidos alkalmazásokat: All, Pre-Teen, Teen és Mature, vagyis bárki által letölthető, gyerekeknek, tizenéveseknek és felnőtteknek való jelzéssel kell ellátni őket. Ha egy fejlesztő nem ad meg besorolást, akkor automatikusan a legszigorúbb, Mature kategóriába teszik a szoftverét.

Érdekesség, hogy az alkohollal, cigarettával és drogokkal kapcsolatos alkalmazásokat a Teen kategóriába engedi be a Google - írja a TechRadar. A káros szenvedélyekkel kapcsolatos appok így a helyfüggő alkalmazásokkal kerülnek egy kategóriába, de az illegális tevékenységekhez kapcsolódó szoftvereket továbbra is tiltják.

A lap értékelése szerint ez a rendszer sokkal szerencsésebb, mint az Apple átláthatatlan tiltásai, amelyek miatt előzetes figyelmeztetés és magyarázat nélkül távolítanak el rendszeresen pornográfnak minősített szoftvereket az App Store-ból. Az új androidos szoftvereket a jövő héttől kezdve kell kötelezően ellátni a korosztályos címkékkel, a Marketen már fent lévő alkalmazások készítői pedig néhány hetet kapnak erre a feladatra.