Játékkonzolra is kijön az Angry Birds

Vágólapra másolva!
Az egyik legsikeresebb okostelefonos játékot több mint 36 millióan töltötték le eddig, ezért a fejlesztői tervezik a folytatást, és játékkonzolra is kihozzák a szoftvert.
Vágólapra másolva!

Az Angry Birds című sikerjáték konzolos változata Xbox 360-ra, Wii-re és Playstationre jelenik majd - írja a BBC. A játékot először iPhone-ra, majd androidos okostelefonokra és a legújabb Symbiant (S3) futtató Nokiákra készítették el, és már az iPhone-os verzióból egymillió példányt töltöttek le a felhasználók egy nap alatt.

A szoftvert fejlesztő Rovio vezetője szerint egyre tipikusabb jelenség lesz, hogy az okostelefonos sikerjátékok másfajta készülékeken is megjelennek, mivel jelenleg már ez a "legerősebb és a legtöbbet használt" játékplatform, ami a leszorítja a Pc-s vagy konzolos szoftvereket a trónról.

A játékot eredetileg érintőképernyős készülékekre találták ki, így konzolon lehet, hogy kicsit más lesz a játékélmény. A játékosnak ugyanis az ujjával kell kezelnie egy csúzlit, ami különböző színű és formájú, robbanó vagy máshogy romboló madarakat lő ki az ellenséges malacok állásai felé úgy, hogy a fedezéket lerombolva mindegyiküket elpusztítsa az adott pályán ehhez rendelkezésére álló tollas lövedékekkel.

A Rovio azt is bejelentette, hogy a konzolos változat mellett játék folytatása is készül, amiben egy kicsit átdolgozzák az alapötletet, vagyis nem csak újabb pályákat vagy madarakat adnak a csúzlizós játékhoz.