Európai kihívót kapott a Kindle

Vágólapra másolva!
Megérkezett a Kindle európai kihívója. A Sagem gyártmányú olcsó két gigabájt beépített memóriával és ingyen 3G-s kapcsolattal akarja elhódítani az amerikai e-könyv-olvasóra vágyókat az Amazontól.
Vágólapra másolva!

A remek dizájnnal rendelkező készülék minden olyan funkcióval rendelkezik, amiért a Kindle-t szeretni szokták. Hatalmas beépített memóriával rendelkezik - ráadásul ezt tovább is lehet bővíteni memóriakártyával - van benne wifi, 3G, és a konkurens készülékkel szemben még érintőkijelzője is van. A Sagem e-olvasója a hazánkban is több boltból beszerezhető Epub könyveket tudja kezelni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Árban még nem versenyképes az európai e-könyv-olvasó

A készüléknek első pillantásra csak egy komolyabb hibája van. A Sagem mérnökei, a Kobo és Txtr olvasóhoz olvasó tervezőihez hasonlóan, nem gondoltak a balkezes felhasználókra. Az e-olvasónak csupán a jobb oldalán vannak kezelőgombok. A lapozásra szerencsére az érintőkijelző szolgál, de a bekapcsológomb, vagy a könyvtárhoz és a bolthoz vezető gyorsbillentyű csak a készülék jobb oldalán található meg.

Az olvasót az SFR francia mobilszolgáltató fogja árulni november tizedikétől. Jelenleg 199 eurós - azaz 53 ezer forintos - áron lehet előrendelni a készüléket. A mobilszolgáltató mellett a Fnac bolthálózattól és a Telekom Italiától is megvehetik majd a készüléket az érdeklődők.