A RIAA honlapját támadták az internetes trollok

Vágólapra másolva!
Túlterheléses támadással megbénították az amerikai hanglemezipari szövetség (RIAA) holnapját. Az internetes háborúnak a jogvédők ellen tiltakozó hackerek honlapja is áldozatul esett.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatja kereszteshadjáratát a zenei jogvédő szervezetek ellen az internetes trollokat tömörítő Anonymous. A 4chan fórumon szerveződött csoport már egyszer térdre kényszerítette a RIAA, az Amerikai Filmszövetség (MPAA) gépeit, és a brit lemezkiadókat tömörítő iparági szervezet, a BPI szervereit.

A RIAA honlapja ellen indított új támadásra olyan válasz érkezett, ami az Anonymous-t is meglepte. A jogvédők ellen tiltakozókat irányító tieve.tk címen található oldalt is elkezdték kérésekkel bombázni. A trolloknak támadás közben át kellett költöztetniük a közösséget összetartó lapot, hogy folytatódhasson az akció. A csatából az Anonymous került ki győztesen, a RIAA honlapja jelenleg sem érhető el.

A szeptember végén elkezdődött támadássorozat azért indult el, mert kiderült, hogy a jogvédő szervezetek igénybe vették a torrentoldalak ellen támadásokat indító indiai Aiplex Software szolgáltatásait. A cég először a jogi procedúrának megfelelően csak kérte a jogsértő anyagok eltávolítását, később azonban arra is hajlandó volt, hogy túlterhelje a torrentoldalakat.