Vágólapra másolva!
A Facebookról származó statisztikák szerint a tavaszi szünet alatt, április elsején, illetve két héttel karácsony előtt emelkedik drasztikusan a szakítások száma.
Vágólapra másolva!

Ez David McCandless brit újságíró elemzéséből derül ki, aki adatok vizuális ábrázolásában jeleskedik, és a TED tudományos konferenciáján prezentálta statisztikáit. McCandless tízezer Facebook-felhasználó nyilvános státuszüzenetének elemzésével készített elemzést arról, hogy az év egyes időszakaiban miként alakulnak a felhasználók párkapcsolatai.

Az újságíró a "szakítás", vagy "szakítottam" szavak angol megfelelőit kereste az üzenetekben. Statisztikái szerint az év folyamán februárban Valentin-nap tájékán ugrik meg először a szakítások száma, amely a márciusban esedékes tavaszi szünet időszakában csúcsosodik. Ezt követően komoly visszaesés következik, április elsején azonban újból rövid megugrás tapasztalható. Az év negyedik hónapjában általában hétfőnként szakítanak a facebookozók - derül ki McCandless vizsgálataiból.

Forrás: [origo]

A következő emelkedés június vége és július közepe tájékára esik, ezután azonban egészen november közepéig minimális volt a közösségi oldalon is hírül adott szakítások száma. Ezt követően újból jelentősen emelkedik a felbomló kapcsolatok száma, amely karácsony előtt két héttel éri el csúcsát, rövid idejű csökkenést csupán szentestén tapasztalt a felmérés készítője.