Többet ér a régi játékcégeknél a Farmville készítője

Vágólapra másolva!
Többet érnek a közösségi játékosok, mint a konzoljuk előtt ülő gamerek. A SharesPost elemzőcég szerint a Farmville-t készítő Zynga értéke már most meghaladja a több nagy játék kiadójaként ismert Electronic Artsét.
Vágólapra másolva!

Az elemzőcég szerint a Farmville-t, a Frontierville-t és számtalan közösségi oldalon elérhető játékot üzemeltető Zynga piaci értéke 5.5 milliárd dollár, addig a több csúcsjátékot kiadó Electronic Artsot csak 5.1 milliárd dollárra taksálja.

Forrás: [origo]
Változik a játékipar: a Need For Speed készítőjét megelőzte a Farmville fejlesztője

A SharesPost értékbecslései több tényezőn alapulnak: figyelembe veszik a részvények árát, a kutatási becsléseket, az utolsó befektetési kör előtti tanulmányokban szereplő összegeket, ez alapján tippelik meg, mennyit érhet a cég. A mostani értékelés azért különösen érdekes, mert míg az EA mögött többéves történet és számtalan játék van, addig a Zyngát a közelmúltban alapították. A közösségi oldalak legnagyobb játékszállítóját 2007 januárjában alapították, ám három év alatt több mint 360 millió gyűjtött maga köré.

A közösségi oldalak mellett a mobil platformokon is megvetette a lábát a Zynga. A cég farmolós játéka iPhone-on és iPaden is elérhető. Az Electronic Artsnak viszont rosszul áll a szénája, a cég legutóbbi pénzügyi évét 677 millió dolláros veszteséggel zárta, egy évvel korábban pedig egymilliárd dollár hiány volt az éves mérleg eredménye.