A tinik magánéletébe is beleszólna az Apple

Vágólapra másolva!
Technológiai trükkel nehezítené meg a kihívó üzeneteket, meztelen képeket küldözgető amerikai tinik életét az Apple. A cégnek egy sexting sms-eket kiszűrő módszert sikerült szabadalmaztatnia.
Vágólapra másolva!

Ha az Apple friss szabadalma alapján készülő szoftver bekerül az iPhone-okba, akkor egészen új eszközöket kaphatnak a gyermekeik felügyelését komolyan vevő szülők. Az üzeneteket és emaileket ellenőrző rendszert az iTunes-ban lehet majd testreszabni.

A szülői beállítások között lehet felvinni azoknak a szavaknak a listáját, amelyek nem szerepelhetnek az elküldeni kívánt üzenetben. A rendszer a beérkező üzeneteket is átnézi, így a szülők biztosak lehetnek abban, hogy gyermekük nem kap olyan szövegeket, amiket nem hagytak jóvá. A szabadalom megítéléséről hírt adó Valleywag szóvá teszi, hogy bármennyire biztonságos is a szűrőrendszer, a fiatalok nagyon könnyen ki tudják kerülni. Ha nincs kedvük a virágnyelv használatához, akkor is átverhető a szűrő, hiszen a készüléken nem csak smsezni lehet, hanem telefonálni is, amire még semmilyen filter nincs.

Komolyan veszik a sextinget

A sexting nagyon komolyan foglalkoztatja Amerikát. Arra is volt már példa, hogy fiatalkorúak bántalmazásának vádjával olyan fiatalokat akartak bíróság elé citálni, akik félmeztelenül szerepeltek fotókon. Az eset kapcsán 2009 első negyedében napvilágra került felmérés szerint minden ötödik tinédzserküldött már magáról meztelen vagy félmeztelen képet, szexuális tartalmú szöveges üzenetet pedig 39 százalékuk.

Az Egyesült Államokban pedig ítéltek már el tinédzsereket sexting miatt. Floridában egy 18 éves fiú öt év felfüggesztett börtönt kapott, miután volt barátnője fotóját 70 embernek küldte tovább. A tinédzser 25 évig szerepel majd a rendőrségi nyilvántartásban, mint szexuális bűnöző.