Vágólapra másolva!
A szórakozni vágyókat ezen a héten vadonatúj raliszimulátor demójával, ingyenes lövöldözős játékkal várjuk. A többieknek böngészőből telepítés nélkül indítható szoftvereket, Windows 7-optimalizálót és egy extra kényelmes linkmegosztót ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

Spoon

Forrás: [origo]
Ezen az oldalon próbálhatja ki a Spoont (böngészőplugin telepítése szükséges)

Érdekes fejlesztés a Spoon.net címen elérhető weboldal, amelynek lényege, hogy hosszadalmas telepítés nélkül teszi lehetővé segédprogramok és egyes játékok használatát. A Spoonon többek közt olyan népszerű segédprogramok érhetők el, mint a GOM Player és a VLC médialejátszók, Firefox, Chrome, Opera böngészők, IrfanView képnézegető, Pidgin üzenőprogram vagy a Skype, esetleg a 7 Zip csomagolóprogram és a Thunderbird levelező. A játékok közül a Trackmania, a Halo 1 demója, a Splinter Cell Pandora Tomorrow és a Half Life Uplink említésre méltó, sajnos ezeket csak viszonylag kis felbontásban lehet futtatni ebben a rendszerben. A Spoon használatához regisztrálni kell az oldalon, emellett egy plugint kell telepíteni a böngészőbe, ezt követően gombnyomásra letöltődnek a kiválasztott program komponensei, és elindulnak az alkalmazások: a videolejátszó és hasonló segédek szinte ugyanúgy elstartolnak mint ha feltelepítettük volna őket, a játékok töltési ideje azonban érezhetően lassabb. Leginkább olyan esetben jön jól a Spoon, ha mondjuk egy ismerős számítógépét használjuk, netán kölcsön kapott PC-n dolgozunk, és mégis ragaszkodunk megszokott szoftvereinkhez. Ellene szól, hogy a programok futtatásához használt környezet elég sok memóriát foglal a számítógépen.

Shareaholic


Az ingyenes böngészőplugin letöltése az ismertebb browserek mindegyikéhez

A Shareaholic egy rendkívül hasznos, ingyenes bővítmény, amely minden ismert böngészőhöz elérhető az Internet Explorertől az Operáig. Mire használható? Arra, hogy az összes ismert közösségi szájton publikálni lehessen egy-egy érdekes linket egyetlen kattintással. A Facebook mellett a Twitter, és különböző linkrövidítő szájtok is támogatottak, de az itthon kevésbé használt Plurk, Google Zümm, a Gmail, a Delicious és a Google Reader is. A böngészőben külön gombot is lehet állítani a Shareaholicnak, de akinek ez sok, az a címsorba is integrálhatja a felületének elérését biztosító ikont.

Mz 7 Optimizer

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (2,2 megaabájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal igen mélyen beavatkozhatunk a Windows 7 operációs rendszer működésébe. Ez persze csak hozzáértőknek ajánlott, az MZ7 Optimizerrel ugyanis a memóriahasználatot, a gyorsítótár, illetve akár a hálózati forgalom működését is konfigurálni lehet - persze ezt csak akkor érdemes megtenni, ha az ember tudja, mit csinál. Az átlagfelhasználóknak legfeljebb az Automatic Optimization gombot érdemes megnyomnia, ez beavatkozás nélkül elvégzi az optimális paraméterek beállítását.

WRC: FIA World Rally Championship

A játék demójának letöltése (942 megabájt)

Szebb grafikájú játékot már láttunk az új WRC-szimulátornál, de a Nemzetközi Automobil Szövetség raliverseny-sorozatát feldolgozó legújabb játékban a vezetés élethűségére kiemely hangsúlyt fektettek a fejlesztők. A játék közel 1 gigabájtos demójában a homokos jordániai, és a kavicsos finn pályákon lehet végigszáguldani az idő vagy a komputer által vezérelt riválisokkal megküzdve. A kipróbálásra szánt kiadásban egy Citroen vagy egy Ford volánja mögé ülhetünk be, a játékban a valódi versenyhelyszínek mellett az igazi versenyzők virtuális alteregói is felbukkannak.

Subvein

Az ingyenes játék teljes verziójának letöltése (20 megabájt)

A mindössze húsz megabájtos Subvein egy remek ingyenes, felülnézetből látszódó lövöldözős akciójáték. Helyi hálózaton vagy interneten keresztül akár ismerőseinkkel is lövöldözhetünk benne, karakterünk a küzdelmek során egyre jobb képességekre tesz szert, emellett különböző járművekbe is be lehet ülni, melyeket meneküléshez és támadáshoz egyaránt fel lehet használni. Egy viszonylag gyenge számítógépen is futtatható, így aki szereti a lövöldözős játékokat, annak érdemes kipróbálnia!