Nem indulhat még a német Street View

Vágólapra másolva!
December hetedikéig kapott időt a Google, hogy a németek számára is elfogadható adatvédelmi szabályozással álljon elő. A hatóságok a németországi Street View indulása miatt nyugtalankodnak - adta hírül a Register.
Vágólapra másolva!

A Google mellett más technológiai cégeket, köztük az Apple-t is felszólították, hogy állítsanak össze egy önkéntes adatvédelmi chartát. "Az önkéntes vállalások feleslegessé tehetnék az állami szabályozást" - fogalmazott Thomas de Maiziere, a német belügymminiszter.

A korábbi gyakorlattól eltérően a Google már azt is megengedte a népet háztulajdonosoknak, hogy töröltessék a hamarosan induló Street View-ból a házuk fotóját. A Der Spiegel értesülései szerint százezrek éltek már eddig is az október 15-ig elérhető lehetőséggel. A kormány azonban jelezte, hogy ez az engedmény még mindig nem elég a szolgáltatás elindításhoz.

Németországban rendkívül komolyan veszik a személyes adatok védelmét, ezért ütközik különösen nagy akadályokba a Google az összes várost és utat végigfotózó Street View elindításával. Korábban a német hatóságok nagy szerephez jutottak abban, hogy a Google beismerje, fényképezős autói adatokat is gyűjtöttek tévedésből.