Kínában is székapkodták az új iPhone-t

Vágólapra másolva!
Az Apple-mobilt forgalmazó kínai mobilcég nem kapott eleget a készülékekből, így a vásárlók többsége egyelőre iPhone nélkül maradt.
Vágólapra másolva!

Kínában szeptember 25-én szombaton kezdődött meg az iPhone 4 forgalmazása, amit egyelőre ott is csak egyetlen cég, az Unicom kapott meg - írja a Wall Street Journal. Az üzleti napilap szerint hatalmas érdeklődés kísérte a telefon premierjét, és a vásárlók ott is több órát álltak sorba a boltok nyitására.

A vásárlók többsége viszont egyelőre telefon nélkül maradt, mivel az Unicom a felvett 200 ezer előrendelésből csak 40 ezret tudott teljesíteni. Az Apple szóvivője szerint napokon belül újabb szállítmányok érkeznek az Unicom üzleteibe, de pontos számokat ő sem mondott.

Az Apple mobiltelefonját 2009-ben kezdték el forgalmazni az ázsiai országban, akkor rövid időn belül 100 ezer példány talált belőle gazdára. A cég régóta gyártási problémákkal küszködik: az iPhone 4-ből idehaza is gyorsan megcsappantak a készletek a szeptember 24-i premiert követően, a készülék fehér változata pedig még egyáltalán nem kapható.