Vágólapra másolva!
A svéd Hasselblad cég 60 megapixeles digitális fényképezőgépe után a jövő év elején egy 200 megapixeles modellt is piacra dob - jelentette be a Photokina nevű fotóipari szakkiállításon.
Vágólapra másolva!

A társaság új, gigantikus felbontású digitális fotók készítését biztosító fényképezőgépét ugyanolyan vázba szerelik majd, mint a már korábban piacra dobott H4D-50-es típust - adta hírül a CNet. A kétszáz megapixeles fényképezőgép nem lesz olcsó - mintegy tízezer euróba, vagyis hárommillió forintnak megfelelő összegbe kerül majd -, de használatának módja miatt sem szánják tömegterméknek.

Egy kép exponálása ebben a felbontásban mintegy fél percig tart, ezért a készüléket állvány nélkül nem is lehet használni, mozgó objektumok fotózására nem is lehet használni. Az új csúcsmodellt ékszerekről, autókról vagy egyéb, nem mozgó tárgyakról való katalógusfelvételek készítésére lehet használni.

Forrás: [origo]

Az eszköz belsejében ugyanis egy 50 megapixeles szenzor található, amelyet rendkívüli pontosságú piezoelektronikus szerkezet képes mozgatni, így a 200 megapixeles felvételt több kisebb darabból rakja össze, de lehetséges 50 megapixeles üzemmódban is használni. Az új, kétszáz megapixeles modellhez a gyártó új optikákat is árul majd, bár - nem tökéletes lefedettséggel - a régi lencsékkel is használható lesz a megoldás.