Egyszerűsít adatvédelmi elvein a Google

Vágólapra másolva!
Egyszerűsít adatvédelmi alapelvein a Google. A cég 12 olyan kitételt dobott ki, ami csak egy-egy szolgáltatására volt érvényes, hogy rövidebb szövegen kelljen átrágniuk magukat a felhasználóknak.
Vágólapra másolva!

Bár sok támadás érte a Consumer Watchdog csoport animációs filmjét, amiben fagyit kínáló ijesztő cukrosbácsinak állították be Eric Schmidtet, a Google vezérigazgatóját, a csoport mégis elért valamit a Times Square-n sugárzott videóval. Az emberek tízezreihez eljuttatott fricska hatására a keresőóriás bejelentette, hogy jelentős egyszerűsítéseket hajt végre az adatvédelmi alapelveiben.


Eric Schmidtet támadta a Consumer Watchdog videója

A változások összhangban vannak azzal is, hogy az adott fajta információt hogyan osztják meg egymás között a Google szolgáltatások. "Az ismerőslistát például közösen használja a Gmail, a Talk, a Naptár és a Dokumentumok is, ezért célszerű, ha azonos adatvédelmi szabályok vonatkoznak mind a négy oldalra" - írta Mike Yang, a cég egyik ügyvédje a Google Dokumentumok hivatalos blogján.

A szövegből emellett kikerültek a teljesen felesleges szövegrészek. Ilyen volt például az a mondat, ami leszögezte, hogy a nem a Googel által működtetett weboldalaknak saját adatvédelmi szabályaik lehetnek, amelyeket ott kell elolvasni. Az azonnali változások mellett a magánszférájukat különösen féltő felhasználóknak új védelmi beállításokat is ígért a Google, ám az ezeket tartalmazó oldal csak október elején fog elindulni.