Az e-mail még a szabadidőt is elveszi

Vágólapra másolva!
A Xobni nevű levélkereső szoftver készítőinek statisztikái szerint az okostelefonoknak köszönhetően  felhasználók jelentős része munkaidőn kívül, sokszor még hétvégén este, az ágyból is a céges leveleket nézik a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A Outlookhoz kiegészítőként feltelepíthető, a levelek gyors felkutatását és csoportosítását biztosító Xobni szoftver készítői brit és amerikai felhasználók e-mailezési szokásairól készítettek statisztikát. A tanulmány eredményei alapján annak köszönhetően, hogy az okostelefonokról akár az ágyban is elérhető a levelezés, rengetegen még szabadidejükben is a céges leveleiket nézegetik.

Az eredmények szerint az amerikai felhasználók 72 százaléka, a briteknek pedig 68 százaléka szokta munkaidőn kívül, hétvégén vagy a nyaralás alatt is megnézni céges levelezését. Betegszabadság alatt az amerikaiak számítanak aktív levelezőnek: 42 százalékuk szokta megnyitni céges levelezését, míg a briteknek csupán 25,8 százaléka. Az USA-ban élők közül egyébként a férfi dolgozók az aktívabb céges levelezők, 65 százalékuk szokta munkán kívül is követni az üzeneteket, míg a női felhasználóknak csupán 51 százaléka cselekszik hasonlóképpen.

A legtöbb felhasználó egyébként azért követi figyelemmel levelezését szinte állandóan, mert úgy gondolja, munkatársai vagy üzleti partnerei elvárják tőle a gyors reagálást, de sokan tartanak attól is, hogy ha elhanyagolják az e-maileket, lemaradnak valami fontosról. A megkérdezett felhasználók ötöde este lefekvés előtt, vagy reggel még az ágyban fekve megnézi friss üzeneteit.