Névváltoztatást javasol a bohó fiataloknak a Google főnöke

Vágólapra másolva!
A Google vezérigazgatója szerint a kínos facebookos képek között felnövő, folyamatos online jeleket hagyó tiniknek nevet kellene változtatniuk, amikor felnőnek. A közösségi média szakemberek szerint azonban egyszerűbb megoldások is vannak a fiatalkori botlások túlélésére.
Vágólapra másolva!

A Facebook és a többi közösségi oldal annyira jól kereshetővé, visszaolvashatóvá teszi a fiatalok életét, hogy a tiniknek joguk kellene legyen egy alkalommal egyszerűen megváltoztatniuk a nevüket - mondta egy interjúban Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója. A jóslatot a Wall Street Journal szerint teljesen komolyan gondolta Schmidt. A névcsere arra szolgálna, hogy a közösségi oldalakon elkövetett fiatalkori botlások ne mérgezzék meg a felnőtt életet.

"Nem hiszem, hogy a társadalom érti, hogy mit történik, amikor minden folyamatosan elérhető, tudható, rögzíthető mindenkiről" - mondta Schmidt a Wall Street Journalnak. "El kell gondolkodnunk ezekről a jelenségekről. És még csak nem is a rossz oldaláról, a terrorizmusról, a gonosz anyagokhoz való hozzáférésről beszélek." - tette hozzá a Google vezére.

A Google nem becsüli le a közösségi médiát. A Facebookot fontos vállalatnak nevezte Schmidt is. A Google igazgatója szerint túl sok spekuláció, túl sok kockázati tőke van még a területen, de nagy befolyással rendelkező webes cégek fognak születni.

Toleránsabbá kell válnia a társadalomnak

Nem látja ennyire súlyosnak a közösségi oldalak hatását a jövőre a BBC-nek nyilatkozó Suw Charman-Anderson közösségi média szakértő. A Google Cache csak időnként készít mentést a weboldalakból, és nem is mindet rakja el későbbre. Ráadásul már létre is jöttek az első vállalkozások, amelyek az internetes profilok megtisztításából terveznek megélni. "Mindig eltelik némi idő az új technológia megjelenése, és az adott technológia által elősegített társadalmi normák kialakulása között" - magyarázta a jelenséget Charman-Anderson, aki szerint a társadalomnak megbocsátóbbá kell vállnia a fiatalkori tévedésekkel szemben.