Kicseréli a túlmelegedő iPodokat az Apple Japánban

Vágólapra másolva!
A szigetországban több esetben is sérülést okoztak a túlmelegedő első generációs iPod Nanók, amiért a gyártó az akkumulátorok beszállítóját hibáztatja.
Vágólapra másolva!

Az Apple hosszas huzavona után vállalta, hogy kicseréli a túlmelegedő zenelejátszókat, amelyekhez korábban csak akkumulátorcserét kínált fel - írja az AP. Az amerikai gyártó és a japán kereskedelmi minisztérium egy ideje már hadakozik egymással a készülékek miatt, most ez a vita zárulhat le a lépéssel.

A probléma az iPod Nano első generációs, 2005 őszétől forgalmazott változatát érinti, amelyből 1,6 millió darabot adtak el Japánban. A készülékek a cég szerint 27, a szakminisztérium szerint 60 esetben okoztak tüzet, és négy embert sebesítettek meg az elmúlt években. A kereskedelmi minisztérium még július végén szólította fel a céget, hogy tegyen valamit az ügyben.

Az Apple először úgy nyilatkozott, ritka problémáról van szó, majd akkumulátorcserét ajánlott fel, és azt is vállalnia kellett, hogy jól látható helyen tájékoztatja a vevőket a honlapján a csereopcióról, végül a teljes készülékcserét hirdette meg. A cég szerint a túlmelegedést és a tüzeket az egyik, általuk meg nem nevezett beszállító hibás akkumulátorai okozták.