Szétcsúsztatható érintőképernyős Blackberryt mutattak be

Vágólapra másolva!
Érintőképernyős, szétcsúsztatható dizájnú Blackberryt mutatott be a Research In Motion. A Torchnak keresztelt készüléket egyelőre csak az amerikai AT&T telefontársaságtól lehet megvásárolni.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A kicsúsztatható billentyűzet ellenére sem lett vastagabb az új Blackberry, mint a korábbi típusok - írja az Engadget a Torchról. A kompakt méret ellenére a RIM készülékein megszokott, telefonok között hatalmasnak, és kényelmesnek számító billentyűzet került a készülékbe.

A telefon képernyője 480*360 pixeles felbontásra képes, ami messze elmarad a júniusban bemutatott iPhone 4-től vagy a HTC csúcskészülékeitől. A telefon lelke egy 624 megahertzes processzor, a készülék 512 megabájt flash memóriával, és 4 gigabájt, a felhasználó által felhasználható tárhellyel rendelkezik. A Torch-ot microSD memóriakártyával lehet bővíteni, amiből maximum 32 gigabájtosat lehet belerakni.

A Torch az érintőképernyőre és irányítógörgőre áttervezett Blackberry OS 6-ös verzióját futtatja. A rendszer a mai elvárásoknak megfelelően Facebook, Twitter és MySpace integrációval is rendelkezik amellett, hogy egyszerűen össze lehet kötni a céges hálózatokkal, levelelezőrendszerekkel.

A Blackberry Torch-ot 199 dollárért lehet hazavinni kétéves hűségszerződéssel az AT&T-től. Arróél egyelőre nincs információ, hogy a telefon mikor jelenik meg a többi mobilszolgáltató portfóliójában is.