Androidos Playstation-mobilon dolgozik a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
A japán-svéd gyártó hamarosan egy játékra optimalizált, Playstation-gombokkal felszerelt okostelefonnal jelenik majd meg a piacon, amin az Android következő generációs változata fut majd az Engadget értesülései szerint.
Vágólapra másolva!

A Playstation-mobil valami olyasmi lesz majd, mint egy nagy érintőképernyős mobil és egy PSP Go játékgép ötvözete, aminek a képernyője alól QWERTY-billentyűzet helyett egy játékvezérlő felületet lehet majd előcsúsztatni - írja az Engadget exkluzív információira hivatkozva. Ezen a hagyományos Playstation-gombok mellett egy nagy trackpad helyettesíti majd a joystickot, és elülső nyomógombok is lesznek rajta, csakúgy, mint a PSP-n.

A készülék 1 gigahertzes Snapdragon processzort kaphat majd, és legalább 3,7 hüvelykes, WVGA felbontású kijelzője lesz. A kütyüblog szerint a készüléket az Xperia-sorozatban jelenteti majd meg a Sony Ericsson, de a Playstation-logót is viseli majd.

A telefon külsejéről még nem sokat tudni, de a blog informátorai szerint az "nagyon szexi", amiben a hordozható Playstationöket elnézve nem is nagyon kételkedünk. Az Engadget szerint a mobilnak fekete borítása, fehér játékvezérlője és ezüstszínű kerete lesz, ennek alapján állítottak össze egy saját, elképzelt koncepciót (lásd illusztrációnkat).

A mobil az Android 3.0-s, Gingerbread nevű verzióját futtatja majd, és 3D-s játékszoftverek futtatására lesz képes, amelyek külön letöltőközpontot kapnak majd. Az Engadget szerint a rá készült játékok grafikája a PSX és a PSP színvonalán lesznek majd, és olyan címeket várnak rá, mint a God of War, a Call of Duty: Modern Warfare vagy a LittleBigPlanet. A telefon és a hozzá tartozó játékválaszték az Engadget szerint október elején mutatkozhat be, készen a karácsonyi bevásárlási szezonra.

Playstation-mobilt már régóta várnak a hordozható játékkonzolok rajongói a Sonytól, és bár különös, hogy pont a régi, 1.6-os szoftververziót használó készülékeket gyártó Sony Ericsson dolgozik az Android platform megújításán, a Playstation brand birtokosaként ez az elképzelés érthető. Az Engadget biztosította róla olvasóit, hogy nem csak egy pletykáról van szó, hanem biztos információik vannak, és igyekeznek további részleteket megtudni a mindeddig teljes titokban fejlesztett újdonságokról.