A Facebookon kapták el a züllött Robin Hoodokat

Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki hatóságok a Facebook és a Twitter közösségi oldalakon keresztül jutottak a nyomára annak a bűnözőcsoportnak, amely a helyi gazdasági elitet érintő rablásokból szerezte meg a kábítószerre szánt pénzt.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigeteki rendőrség közlése szerint a bűnözői csoport tagjainak tartózkodási helyére a tagok twitteres és facebookos fiókjainak vizsgálatával jutottak el. Elfogásuk során a 23 éves bandavezért, Ivan Padillát megölték a rendőrök, három társát viszont letartóztatták, hát másik tagot azonban jelenleg is keresnek.

A csoport korábban a manilai gazdasági elit tulajdonában lévő luxusautókat tulajdonított el, illetve a helyi milliomosok otthonaiba tört be. A város rendőrségének közlése szerint komoly segítséget jelentett a bűnözők kézre kerítésében az, hogy az elkövetők fiatal koruk révén aktív használói voltak a közösségi oldalaknak, és gyakran éltek kábítószerekkel is.

A csoport vezetője, Padilla számos befolyásos embert ismert, társaival pedig sokszor pénztelen fiatalokat vettek rá a piszkos munka elvégzésére. A csapat saját Facebook rajongói oldallal is rendelkezett, ahol többszáz támogatóra tettek szert.