Retrójátékot rejtettek el a YouTube lejátszóban

Vágólapra másolva!
A videók megállítása után snake-et lehet játszani a YouTube-on, a videolejátszó újabb felületén. A meglepetésjátékról nem derült ki, mikor rejtették el a weboldalon.
Vágólapra másolva!

A YouTube nemrégiben megújított lejátszóablakában egy kígyójáték (snake) hívható elő, ami akkor jön jól, ha már semmi érdekeset nem találunk a videomegosztón. A húsvéti tojásként (easter egg), avagy rejtett poénként a lejátszóba épített játékot úgy lehet előhívni, ha az újabb felületen megvárjuk, hogy teljesen betöltődjön egy videó, leállítjuk, lenyomjuk a fel, majd a balra gombokat.

A felfelé gombot körülbelül egy másodpercig kell megnyomni, majd utána a balrát. A művelet nem egyszerű, valószínűleg nem sikerül első próbálkozásra, és észrevenni sem könnyű a leállított videón elinduló áttetsző kígyót. Akinek nem lenne ismerős a feladat: a kígyóval a szintén nehezen kivehető, villogó pontokat kell felfalni, amiktől annak fokozatosan nő a hossza, így egy idő után egyre nehezebb kikerülni a saját farkát (illetve a falakat). A rejtett snake a beágyazott videókon nem működik, csak a klipek saját oldalán.

A Google fejlesztői nem közölték, mikor került bele a játék a videomegosztóba, de szemlátomást július 26-án lepleződött le, mivel akkor járta be a sajtót a híre. Ezt megelőzően a Pac Man harmincadik születésnapján szerepelt egy játszató minijáték a Google aznapi ünnepi logójában. A szoftverfejlesztők előszeretettel rejtenek el ilyen poénokat a munkáikban: a speciális billentyűkombinációkkal előhozható játékoknak, animációknak, üzeneteknek se szeri, se száma. Az Excel táblázatkezelő egyik korábbi változatában repülőszimulátor volt, a videojátékokban pedig rendszerint titkos pályákat rejtenek el a feljelsztők.