Nem barátja a telefonhackereknek a Motorola Droid X

Vágólapra másolva!
IPhone-osodik az Android, mondhatnánk gúnyolódva: a Motorola legújabb csúcsmobilja, a Droid X, olyan biztonsági rendszerrel érkezik, ami lehetetlenné teszi az újabb verziójú operációs rendszerek telepítését és az alapszoftver módosítását
Vágólapra másolva!

Nem az okostelefon-geekek barátja a Motorola. A cég legújabb szupertelefonja árgus szemekkel figyeli az operációs rendszert, és minden módosítási kísérletre lefagyasztja a készüléket.

A készülékkel érkező eFuse, azaz eBiztosíték, nevű szoftver a telefon indításakor ellenőrzi a készüléken futó összetevőket, és ha azokat nem találja rendben, megöli a telefont. A hardveres biztosíték eldurranása után a telefont nem lehet bekapcsolni, az okozott hibát pedig csak a Motorola szakszervízei tudják majd megjavítani.

Forrás: [origo]
Az egyik legcsinosabb androidos telefon a Droid X

A problémával várhatóan kevés felhasználó fog szembesülni. Az okostelefont vásárlók többsége nem az operációs rendszer frissítgetésével, próbálgatásával tölti az idejét, hanem netezik, zenét hallgat, telefonál a készülékén. Az androidos kemény magot azonban valószínűleg ez a funkció fogja elriasztani a Motorola készülékeitől. A legfrissebb rendszert a megjelenés napján kipróbáló rajongók jobban járnak a módosításokat, feltörést és frissítéseket jobban viselő HTC mobilokkal.

A nyitottságot és a könnyű frissíthetőséget nem hiányoló felhasználók jól járhatnak a telefonnal. A Droid X lelkét egy egy gigahertzes Texas Instruments processzor adja, a készülék nyolc gigabájtnyi memóriával rendelkezik, fényképezőgépe pedig nyolc megapixeles fotók készítésére alkalmas. Az Android 2.1-es rendszert futtató telefont június 23-án mutatják be az Egyesült Államokban, várhatóan 199 dollárba fog kerülni.