Megtorpant a Facebook az USA-ban

Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent a Facebook újonnan csatlakozó aktív felhasználóinak száma az Egyesült Államokban: júniusban csupán mintegy 320 ezren csatlakoztak az oldalhoz az országban, míg egy hónappal korábban még 7,8 millió új taggal bővült a felhasználók tábora.
Vágólapra másolva!

A Facebook Inside blog beszámolója szerint az USA-ban több mint 125 millióan lépnek be az összesen mintegy 400 millió fős táborral rendelkező szájtra, amelyhez a statisztikák szerint jelenleg másfélmillió honfitársunk csatlakozott.

Ugyanakkor a felhasználói statisztikákat elemzők szerint a Facebook felhasználói táborának javát képező 18 és 44 év közötti korosztályból júniusban kevesebben léptek be az oldalra, míg a többi korcsoportban viszont nem regisztráltak ehhez hasonló visszaesést.

Bár ennek okát nem tudták kideríteni az elemzők, elképzelhetőnek tartják, hogy a közösségi szájt adatkezelésével kapcsolatos botrányok vezettek a felhasználói szám csökkenéséhez. Az adatok védelmére ugyanis pont a 18-44 éves korú felhasználók figyelnek oda a leginkább. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy csupán szezonális csökkenésről van szó, és a nyári szünet, illetve a szabadságolások okozzák azt.