Mégis lesz pánikgomb a Facebookon

Vágólapra másolva!
A korábbi tervekkel ellentétben mégis lesz  olyan "pánikgomb" a Facebookon, legalábbis a brit felhasználók számára. A virtuális gombot lenyomva gyerekvédelmi szervezetekkel léphetnek kapcsolatba azok a tinédzserek, akiket a közösségi oldalon zaklatnak.
Vágólapra másolva!

A "pánikgomb" ötletét a CEOP nevű brit, online gyerekvédelemmel foglalkozó központ vetette fel, eleinte azonban a Facebook működtetői elzárkóztak annak bevezetésétől, mondván, saját jelentőrendszerük elegendő védelmet biztosít a felhasználóknak.

A BBC beszámolója szerint azonban mégis sor kerül ennek bevezetésére, bár a közösségi oldal "pánikgombja" egy egy különálló alkalmazás lesz, amelynek telepítésére a Facebookra regisztrált, az Egyesült Királyságban élő tinédzsernek küld majd a rendszer egy meghívót.

Az elsősorban 13-18 év közötti felhasználóknak szánt alkalmazás telepítése után egy ClickCeop nevű gomb bukkan fel a profiloldalon. Az alkalmazás meglétéről pedig az adatlapot megtekintő ismerősök és idegenek is értesülnek, ami a készítők szerint elrettentő hatással bír. A gombra kattintva nem csupán a Facebooknak, de a brit gyerekvédelmi szervezet felé is jelezni lehet, ha valakit az oldalon zaklatás ért.