Megint elszakadt egy tengeralatti netkábel

Vágólapra másolva!
Ezúttal egy olyan optikai szál működése állt le üzemzavar miatt, amely Kelet-Afrikát és a környező térséget köti össze Európával és Ázsiával.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, mi okozta azt, hogy a Seacom nevű tengeralatti kábelen zajló kommunikáció megszakadt, üzemeltetői jelenleg is ezt vizsgálják, az előzetes információk szerint valószínűleg Kenya tengerpartjaitól eredeztethető. Az üzemeltetők várakozásai szerint akár nyolc napot is igénybe vehet a megszakadt kommunikációs kapcsolat kijavítása - írja a BBC.

A Seacom egyébként Dél-Afrikát, Tanzániát, Kenyát, Ugandát és Mozambikot köti össze Európával és Ázsiával. E térségben a hiba miatt a térségben sokan nem tudják elérni a világhálót, de a kiesés az India felé irányuló adatforgalmat is érinti - az üzemeltetők ugyanis elkerülő útvonalon irányítják céljuk felé az adatcsomagokat. Ennek eredményeként a térségben működő cégek többsége nem maradt internet nélkül, viszont számos otthoni felhasználó igen.

A 2009-ben létesített kábellel vált lehetővé, hogy Afrika keleti részén élők gyors interneteléréshez jussanak. Bár a Seacom kábel kiépítésétől a szakértők azt várták, hogy olcsóbbá, és így népszerűbbé teszi az internetezést Afrikában, a világháló használata még mindig túl sokba kerül a térségben élők számára.