Bombázni fog a Chrome új verzióival a Google

Vágólapra másolva!
A keresőóriás böngészőjének fejlesztői blogjukon arról számoltak be, hogy a jövőben sokkal gyakrabban fognak kiadni új verziót a Chrome böngészőből: terveik szerint másfél havonta lesznek elérhetők új verziók, így kisebb újdonságok is hamarabb elérhetővé válhatnak a felhasználók számára, mint korábban. 
Vágólapra másolva!

Bejegyzésükből kiderül, hogy az elkövetkezendő hónapokban új kiadási módra állnak át, amelynek eredményeként nagyjából feleannyi időt kell majd várni a Chrome új verziójának megjelenésére, mint jelenleg.

Optimális esetben hat hetente jelenik meg majd stabil kiadás a Chrome-ból. Ennek egyebek mellett az az előnye, hogy ha elkészül egy új, de kisebb jelentőségű funkció, azt a felhasználók hamarabb használatba vehetik majd, nem kell bevárni vele egy nagyobb ciklus lezárultát, amely akár több hónapos késést jelenthet. Emellett az új módszertől azt is várják, hogy csökken majd a nyomás a browseren munkálkodó programozókon, akiknek eddig ajánlott volt egy-egy funkcióval elkészülni egy főkiadás lezárására, ellenkező esetben annak bevezetése akár hónapokat késhetett. A mostani, sűrűbb megjelenések esetében az ilyen csúszások hatása jóval jelentéktelenebbé válik.

Az új eljárás emellett azt is eredményezi majd, hogy a Chrome verziószáma a korábbinál nagyobb gyakorisággal növekszik majd.