Árcsökkentéssel támadhat az Xbox

Vágólapra másolva!
A német Amazonra kiszivárgott információk szerint olcsó Xboxot készül kiadni a Microsoft. A négy gigabájt memóriát tartalmazó konzolt 40 ezer forint körüli összegért vihetik majd haza a vásárlók.
Vágólapra másolva!

A cég korábban ígérte, hogy az új, laposabb és szögletesebb dizájnú konzolból is lesz minden extrát nélkülöző, rendkívül olcsó Arcade verzió. Az előzetes tájékoztatás szerint azonban ezt a csomagot kétszáz dollárért, azaz körülbelül 43 ezer forintért vehetik majd meg a játszani vágyók.

Az Amazon kereskedőház német oldalán feltűnt akciós ajánlat szerint azonban várható egy még kedvezőbb árú, memóriakártyát is tartalmazó csomag. A gyorsan eltüntetett termékoldal szerint a S jelű, vékony Xbox 360-ból egy négy gigabájt memóriával rendelkező, csupán 189 dollárba kerülő csomag is.

Az új Arcade rendelkezik beépített merevlemezzel, ezt külön vehetik majd meg a sok demót és XBLA-játékot letöltő játékosok. A készülék négy gigabájtnyi beépített memóriával rendelkezik majd, ez bőven elég a játékmentések és néhány kipróbálható szoftver tárolásához. A tárhely elegendő néhány hagyományos, nem HD-felbontású sorozatrész tárolásához is.

Árverseny lesz a mozgásérzékelős konzolok közt

Az akciós ajánlat azért lehet különösen érdekes, írja a Konnektor.org videojátékos blog, mert az ősszel megjelenő mozgásérzékelős Kinect vezérlővel együtt is háromszáz dollár alatt marad a konzol ára. A Sony Playstation 3 és a hozzá való Move varázspálca azonban legalább 350 dollárba fog kerülni, így az árérzékeny vásárlókat minden bizonnyal megnyeri magának a Microsoft.