A fogyasztóvédők nem ajánlják az iPhone 4-et

Vágólapra másolva!
Egy amerikai fogyasztóvédelmi magazin megvizsgálta, és valósnak találta az iPhone 4 antennaproblémáit, melyek megléte miatt nem ajánlja az egyébként kiemelkedő képességekkel rendelkező készülék megvásárlását.
Vágólapra másolva!

A Consumer Reports hétfőn jelentette be, hogy vizsgálatai nyomán nem ajánlja az iPhone 4 készülék megvásárlását. A lap beszámolója szerint mérnökei hétfőn fejezték be a készülék teljes körű tesztelését, melynek során megbizonyosodtak arról, hogy ha a készülékház oldalsó fém keretének bal alsó részét megérintik, jelentősen csökken a térerő, amely akár a hívás megszakadásához is vezethet.

Csak az iPhone 4 dobta el a jelet

E jelenség megléte miatt a fogyasztóvédelmi lap nem ajánlja a készülék megvásárlását, noha a képernyőfelbontás és más paraméterek tekintetében az új iPhone maga mögé utasította riválisait.

A készülékek teszteléséhez három különböző boltban vásárolt iPhone 4-et használtak, ezeket pedig egy teljesen leárnyékolt szobában vizsgálták be, ahova egyáltalán nem jutnak be rádióhullámok. A tesztek során a telefonok egy szimulált bázisállomáshoz csatlakoztak, és az iPhone 4 mellett a korábbi, 3GS készülék, illetve egy Palm Pre okostelefon viselkedését is felmérték: ezek egyike sem produkált az iPhone 4-éhez hasonló térerőcsökkenést.

Forrás: [origo]


A Consumer Reports videója a vizsgálatokról

Ragasztószalagot ajánlanak

A Consumer Reports vizsgálatainak eredményei megkérdőjelezik az Apple azon állítását, melyek szerint a számos felhasználó által tapasztalt térerőcsökkenést valójában egy szoftverhiba okozza, amely miatt nem megfelelően jelenik meg az aktuális térerő.

Ugyanakkor a lap munkatársai olcsó megoldást javasolnak a készüléktulajdonosoknak: azt ajánlják, hogy ragasztócsíkkal, szigetelőszalaggal, vagy más, nem vezető anyaggal ragasszák le a készülék bal alsó sarkán a fém keretet. Emellett egy másik, korábban javasolt megoldás is működhet: ha tokba helyezik az iPhone 4-et.