Vírusbejáratot találtak a Flashben

Vágólapra másolva!
A Readerben, az Acrobatban és a Flashben egyaránt olyan hibákra bukkantak, amelyek kiaknázásával online bűnözők átvehetik az irányítást a PC felett.
Vágólapra másolva!

Az Adobe cég is megerősítette, hogy a cég három szoftverében is kritikus fontosságú hibára bukkantak. A Reader PDF-olvasóban, az Acrobat PDF-szerkesztőben, és a webböngészőkbe települő Flashben egyaránt olyan hibák vannak, amelyeket kihasználva például csalárd weboldalak üzemeltetői átvehetik a látogatók PC-i felett az irányítást.

A BBC beszámolója szerint valószínűleg az Adobe szoftvereinek windowsos, maces és linuxos változatait egyaránt érinti a probléma. A vállalat egyébként a hibák befoltozásáig azt javasolja a felhasználóknak, hogy használjanak gyakran frissített vírusvédelmi alkalmazást.

Graham Cluley, a Sophos nevű internetbiztonsági cég szakértője a BBC-nek úgy nyilatkozott, az Adobe szoftvereiben felfedezetthez hasonló hibák a legveszélyesebbek, ugyanis ezekre még nem létezik javítás. Most gyakorlatilag egy Flash animáció, játék, vagy akár PDF-dokumentum is rejthet kártékony kódot, amely aztán spamküldő robottá alakítja a fertőzött gépet, vagy segítségével személyes információkat, például bankkártyaszámokat tulajdoníthatnak el online bűnözők.