Új Xbox és magyar netjátszótér a Microsofttól

Vágólapra másolva!
Kinect nevű mozgásérzékelős játékvezérlője mellett a Microsoft egy új, szögletes formavilágú változatot mutatott be az Xbox 360 konzolból, amely nagyobb winchesterrel, wifivel is fel van szerelve, és halkabban működik elődeinél. A cég az ősszel Magyarországon is elindítja majd Live nevű játékszolgáltatását, amelyet eddig csak trükközések árán használhattak a konzoltulajok.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nem csak egy új irányítót jelentett be, az Xbox 360 konzol külsejét is megváltoztatta. A 2005 óta változatlan dizájnnal gyártott játékgép új verziója fényes fekete borítást kapott, a gömbölyded formák helyét élek vették át, és a hardvere is komolyabbá vált. A gyártó ígérete szerint az új, kisebb méretű modell terhelés mellett is halk működést biztosít majd - a PlayStation 3-hoz hasonlóan -, a jelenlegi típusok hűtése ugyanis elég jól hallhatóan zúg.

Csillogó fekete lett az Xbox 360

Az egyelőre becenév nélküli fekete Xbox 360-ban már az n-es szabványt használó wifi chip teljesít szolgálatot - ezt korábban külön modulként, drágán lehetett megvenni a konzolhoz. Nőtt az Xboxba szerelhető merevlemez mérete is. Eddig az Elite nevet viselő, legtöbb kiegészítőt tartalmazó csomaghoz is csak 120 gigabájtnyi tárhely járt, a fekete modellt viszont már 250 gigabájtos háttértárral lehet majd megvenni. Az USA-ban az új Xbox azonnal kapható, hazai premierjére vélhetően július közepéig kell várni, ára az Elite-ével azonos lesz, azaz 70 ezer forint körüli összeget kell majd fizetni érte.

Forrás: [origo]
Antracitfekete lett az új Xbox

Az Xbox 360 bemutatójának online közvetítésén elcsípett képek alapján úgy tűnik, hogy az új Xboxba sem lehet akármilyen merevlemezt beleszerelni, csak a Microsoft által gyártottat, bár pendrive-ot is lehet használni az adatok mentésére. A felturbózott Xbox 360 emellett képes lesz árammal ellátni a mozgásérzékelős Kinect kontrollert is, így nem kell külön tápkábelt csatlakoztatni a novemberben megjelenő, opcionálisan megvásárolható készülékhez. A régebbi konzolok tulajdonosai is képesek lesznek használni a dupla kamerás irányítót, de nekik külön be kell majd dugniuk a konnektorba a Kinect egységet.

Ősszel indul a magyar Xbox Live

A Microsoft azt is bejelentette, hogy új országokkal bővíti Xbox Live nevű internetes játékszolgáltatásának elérhetőségét, amely ősztől többek közt Magyarországon is elérhetővé válik.

A szolgáltatást internetre kapcsolt Xbox 360 konzolokkal lehet használni, a Live-ról többek közt játékdemókat lehet letölteni, programokat vásárolni, előfizetés birtokában pedig más játékosok, barátok ellen is megmérkőzhetnek a felhasználók. Néhány ezer forintos headset birtokában a mérkőzések közben a Skype-hoz hasonló módon beszélgetni is lehet.


Gyengébb grafikával készülnek a Kinect játékok

Némi trükközéssel - például egy interneten felkutatott, létező brit postacím birtokában - a felhasználók jelenleg is használhatják a Live-ot, az előfizetést ugyanis az egész régióra érvényes kaparós kártya formájában lehet megvenni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ilyen "féllegális" fiókokat miként lehet majd migrálni a magyar rendszerbe. A cég későbbre ígért tájékoztatást arról is, mely szolgáltatások lesznek elérhetők a magyar nyelvű Live-on.