PC-vel vetélkedő sebességű telefont ígér a Motorola

Vágólapra másolva!
Két gigahertzes processzorral szerelt szupertelefonnal akar kijönni az év végéig a Motorola. Gyorsulási versenybe kezd a mobilipar.
Vágólapra másolva!

Lehagyva érzi magát a Motorola, mert hatalmas reklámkampánnyal bevezetett Milestone telefonjában csak 550 megahertzes processzor dolgozok. Az egyre gyorsuló okostelefonokat két gigahertzes CPU-val felszerelt erőgéppel akarja beérni a versenytársakat. A készüléket Shanjay Jha, a cég vezérigazgató-helyettese jelentette be a chicagói Global Leaders Luncheonon tartott beszédében. Jha nem árult el részleteket az új Motorola mobilról, csupán annyit jegyzett meg, hogy a készülék CPU-ja hatalmas evolúciós lépés lesz a mostani szupertelefonokat meghajtó Snapdragon chiphez képest.

Forrás: HTC
HTC EVO: bámulatosan gyors, ám vacak az akkumulátora

Legalább féltucat olyan telefon van a piacon, ami gyorsabb, mint a Motorola legjobb készüléke. A HTC Desire, az Incredible és a csak Amerikában bemutatott EVO 4G szíve egy gigahertzen működik, és ugyanazt a lapkát használja a Sony Ericsson Xperia X10-ese is. A pletykák pedig egy még gyorsabb, 1,5 gigahertzes lapka által működtetett készülékről, a HTC Scorpionról szólnak.