Játékot tervezett Chihiro atyja

Vágólapra másolva!
Karácsonyra érkezhet a Chihiro szellemországban vagy A vándorló palotával hazánkban is ismertté vált Studio Ghibli első videojátéka.
Vágólapra másolva!

A játék címe Ninokuni lesz. A történet szerint a gamer egy Oliver nevű fiút irányíthat, akinek az a célja, hogy visszahozza édesanyját a halottak közül. A Ninokuni világát a Ghibli stúdió filmjeiből ismert furcsa lények fogják megtölteni. Ember formájú állatok, furcsa küllemű emberek, aranyos és ijesztő lények között fogják idejüket tölteni a kalandozó hajlandóságú játékosok.


Filmszerű animációval fogja elvarázsolni a játékosokat a Ninokuni

Miyazaki Hayao japán filmrendező nem egyedül vág bele a játékgyártásba, a Nintendón nagy sikernek számító Professor Layton játékokért felelős Level-5 lesz partnerük. A szoftver az érintőképernyővel és tollal is rendelkező Nintendo DS-re és Playstation 3-ra fog megjelenni.

A varázskönyv a csomag része

A Ninokunival egy régi szép játékipari hagyományt is felelevenítenek a fejlesztők. A nyolcvanas-kilencvenes években volt nagy divat, hogy a játékok kalózkodását megnehezítendő kódkönyveket, tárcsákat, hosszú kézikönyveket és egyéb hangulati elemeket csomagoltak a játékot tartalmazó floppy mellé. A Douglas Adams regényéből készült Infocom kalandjátékhoz például Ne ess pánikba! feliratú jelvényt, autentikus zsebpiszkot, különböző vogon iratokat, és láthatatlan űrflottát is kapott a játékok.

Az apró - hangulati tényezőként is funkcionáló - kiegészítők helyett egy vastag, 352 oldalas varázskönyvet kapnak majd a Ninokunihoz a vásárlók. A könyvből eltanulható trükkök, varázslatok nem csak a játékos szórakozását szolgálják, a játékban is ezeket a mágiaformákat lehet majd alkalmazni. A varázslatok elindításához csak a mágia rúnáját kell lerajzolnia a gamernek a Nintendo érintőképernyőjére.

A játék 75 dollárba kerül majd Japánban. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy az amerikai és az európai piacon megjelenik-e a program, és mennyibe fog kerülni.