Már vágni is lehet a YouTube-on

Vágólapra másolva!
Eddig csupán kész videókat lehetett feltölteni a YouTube-ra, de a Google mos videoszerkesztő felületet is készített a szájthoz, amelyet a böngészőből lehet elérni.
Vágólapra másolva!

A YouTube Video Editor valószínűleg nem fogja kiváltani a komoly videovágó szoftvereket, de egyszerűbb szerkesztési műveleteket ezzel is el lehet végezni. A webes szerkesztővel a videomegosztó felhasználói a saját maguk által feltöltött felvételeket vághatják meg. első próbáink során azonban elég gyakran hibaüzenettel szálltak el a műveletek.

A szerkesztőben a felhasználók az összes saját maguk által feltöltött felvételt elérhetik, ezekből részleteket vághatnak ki, és új klippé fűzhetik össze ezeket, mások feltöltéseiből azonban nem ollózhatnak. Lehetőség van háttérzene hozzáadására is, bár ez egy másik felületen már korábban is elérhető volt, a videomegosztó üzemeltetői ugyanis a szerzőijog-sértő hangsávot tartalmazó felvételek hangját automatikusan elnémították, ezek tulajdonosai ingyenesen terjeszthető zeneszámokat választhattak sajátjuk helyett.

Forrás: [origo]
A YouTube új videovágó felülete

Az Editor felületén a képernyő bal oldalán lehet megtekinteni a feltöltött videókat, melyeket szerkesztésre a jobb felső sarkukban lévő + gombra kattintva lehet hozzáadni a vízszintes tartalomsávhoz. Innen lehet a vágóablakban megnyitni az egyes videókat. A klipeket egyesével lehet megvágni, majd egymás után pakolva egyetlen klippé összeállítani. A videóvágó felület kis felbontású előnézeti képet biztosít, a kész felvétel legenerálására azonban sokáig várni kellhet a mentés után. Bár alapvetően továbbra is érdemes lesz a PC-n megszerkeszteni a videókat, az online szerkesztő jó szolgálatot tehet akkor, ha erre például megfelelő program hiányában nincs mód, vagy valaki kis teljesítményű netbookot használ, vagy egy más publikált felvételből szeretne kivágni egy véletlenül bentmaradt jelenetet.