Átlépte az egymilliót a mobilnet-előfizetések száma

Vágólapra másolva!
Májusban 16 ezerrel 1 millióra nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma. A teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma 773 ezerről 786 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
Vágólapra másolva!

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint az előfizetők az áprilisi 1 millió 131 ezer után májusban 1 millió 148 ezer GB adatot mozgattak meg, így a felhasználók átlagos adatforgalma nem változott. A mobiletezők átlagosan 1.56 gigabájtnyi adatforgalmat bonyolítottak le havonta.

A gyorsjelentés alapján a T-Mobile piaci részesedése mind az összes előfizetőt tekintve, mind a forgalmazásban részt vevő aktív ügyfelek száma szerint nőtt. Májussal a Telenor járt a legrosszabbul, a cég mindkét mutatója esett.

A Vodafone ügyfelek neteznek a legtöbbbet

Az adatforgalmi mutatók az ügyfélszámban beállt változásokhoz hasonlóan alakultak. A Telenor piaci részesedése egy százalékot csökkent - 28.68 százalékról 27.58 százalékra -, míg a Vodafone és a T-mobile részesedése nőtt egy keveset.

A legaktívabban a Vodafone ügyfelei használták ki a mobilos internetezési lehetőségeket, átlagosan 1.72 gigabájtnyi adatot forgalmazva. A Telenor előfizetői kicsit kevesebbet, átlagosan 1.6 gigabájtot töltöttek le és fel, míg a T-mobile ügyfelei beérték 1.26 gigabájtnyi forgalommal.

Májusban a T-Mobile ügyfelei az áprilisi 487 ezer GB után 496 ezer GB adatot forgalmaztak, a Telenor ügyfeleinek forgalma 324 ezer GB-ról 317 ezerre csökkent, míg a Vodafone ügyfelek az áprilisi 320 ezer GB után májusban 335 ezer GB adatot töltöttek le- és fel.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.