Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jobs szerint rosszul tartják az iPhone 4-et a vásárlók

Vágólapra másolva!
Legendás valóságtorzító mezejének erejét veti be Steve Jobs az iPhone 4 problémáinak megoldására. Az Apple vezérét többen megkeresték a készülék antennájával kapcsolatos problémáikkal. Jobs a szokás szerint védjegyszerűen rövid válaszokkal örvendeztette meg az aggodalmaskodókat.
Vágólapra másolva!

A térerő elvesztésével járó hiba akkor lép fel, ha felhasználó keze összeköti a telefon két oldalán található antennákat - panaszolta Steve Jobsnak írt levelében Rory Sinclair. "Elképzelhető, hogy ez egy tervezési hiba?" - kérdezte a férfi.

A válasz nem sokat váratott magára, Jobs annyit írt a férfinak: "Nem. Ne tartsa úgy a készüléket." A levélváltás tovább folytatódott, végül az Apple igazgatója azzal zárta a vitát, hogy más készülékeken is vannak olyan pontok, amelyeket megmarkolva romlik a vétel. Egyes gyártók pedig meg is jelölik ezeket a pontokat a telefonon.

A cég hivatalos tájékoztatást is adott ki az iPhone 4 vételi problémáiról. A szöveg az élet egyik tényének nevezi azt, hogy az antennát megfogva romlik a vételi teljesítmény, és azt javasolja a készüléket megvásárlóknak, hogy óvakodjanak a készülék bal alsó sarkának megérintésétől, vagy ha ezt nem tudják megállni, használják az iPhone-hoz megvásárolható számtalan tok valamelyikét.

Forrás: [origo]
Engadget: az Apple se tudja, hogy kell fogni az iPhone-t

Az Engadget techblog adta a legcsattanósabb választ arra a vádra, hogy a telefont rosszul tartó felhasználók lennének felelősek a hibáért. A bloggerek az Apple által kiadott iPhone 4 reklámfilmből állítottak össze egy montázst, amin a készüléket szintén "helytelenül" tartó színészeket lehet látni. A fotóhoz nem fűztek hosszú kommentárt, csupán annyit jegyeztek meg, hogy az emberek pont úgy markolják meg a mobilt, ahogy azt a tévében látták.

Más telefonok is elvesztik a jelet

Annyiban igaza van Steve Jobsnak, hogy nem csak az iPhone 4-et lehet az antenna markolászásával rávenni arra, hogy romoljon a készülék adóteljesítménye. Egy magyar blogger videón is bemutatta, ahogy a kézbe vett iPhone 3GS-én elkezdenek eltűnni a térerőt jelző csíkok. Egy olvasónk pedig kommentben jelezte, hogy további okostelefonokon is sikerült előállítania a problémát.

Pár nap alatt eltűnik a sárgaság

Egyedül a nagyfelbontású retina kijelzők sárgulási problémáira találtak jónak hangzó megoldást az Apple rajongók az elmúlt napban. Az Apple Insider fórumain feltűnő szakember szerint a sárgulást az iPhone 4 üveglapjait összetartó ragasztó okozza. Normál esetben a felhasználók nem találkoznának ezzel a jelenséggel, mert a sárga anyag pár nap alatt elpárolog az összeszerelés után. Most azonban, annyira gyorsan szállítják a készülékeket, hogy nincs ideje elpárologni az oldószernek. A fórumozó szerint a sárga elszíneződés pár nap alatt el fog tűnni a kijelzőkről.

A Gizmodo szerint az Apple terméktámogatással foglalkozó munkatársai is említették néhány panaszkodó vásárlónak a ragasztós magyarázatot. Az esetek többségében azonban nem a várakozást ajánlják a besárgult kijelzőjű készülékek gazdáinak, hanem cserekészüléket küldenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről