Elszabadul az Erő Los Angelesben

Vágólapra másolva!
Nem kell félni attól, hogy nem lesz mivel játszani idén ősszel. Az E3 szakkiállítás megnyitása előtt bemutatott négy játékban legalább hat különböző fenyegetéstől lehet megmenteni az univerzumot. Űrzombik, gonosz Sith lovagok, radioaktív mutánsok és gázmaszkos gazok - ráadásként cikkünk végén található E3 nyereményjátékunkban ma Xbox 360 játékokat nyerhet.
Vágólapra másolva!

Július harmadik hetében rendezik meg a videojáték-ipar Mekkájának számító E3 szakkiállítást (Electronic Entertainment Expo) a Los Angeles Convention Centerben. Ezen az eseményen jelentik be a gyártók legújabb hardvereiket - idén például a már leleplezett Microsoft Kinect mellett a Nintendótól várnak 3D-s megjelenítővel felszerelt kézikonzolt - és itt lehet először részleteket, demókat látni az év során megjelenő csúcsjátékokból is. A kiállításon résztvevők mindent felvonultatnak a játékosok és az újságírók lenyűgözésére. Több négyzetkilométernyi képernyő, sztárok, a játékok hőseinek beöltözött figurák, és alulöltözött hoszteszek várják a gamereket.

Az E3 2010 hivatalosan csak kedden kezdődik, de néhány napja már tart a show körüli felhajtás. A kiadók egy része már közreadta legfontosabb játékai E3-ra időzített új előzetesét, így lassan körvonalazódik, mire lehet számítani az őszi-téli időszakban.

Killzone 3: a levegőből is lövöldözhetünk

A Sony egyik legfontosabb, csak PlayStation 3 konzolra megjelenő sorozata új résszel jelentkezik az év végén. Az első személyű nézetben játszódó sci-fi lövölde maximálisan kiaknázza az erős konzol képességeit. Biztosak lehetünk abban, hogy a Killzone 3 a játékgrafika új mérföldköve lesz.


Filmszerű grafika és a hideget szuperhősökként tűrő katonák a Killzone-ban

Az új epizód legfontosabb újítása a jetpack (hátirakéta) bevezetése, ami lehetővé teszi,hogy a játékosok röpködve, a levegőből lecsapva írthassák az ellent. A kiegészítő nem csak egyjátékos, hanem többszereplős módban is rendelkezésre áll, így sokkal izgalmasabb csatákban vehetnek részt a barátaikkal játszó gamerek.

Dead Space 2: további zombikat kellene szétlőni

A Dead Space az elmúlt évek egyik leglátványosabb, legeredetibb horror sci-fije volt. Az Electronic Arts már a megjelenéskor bejelentette, hogy készül az akciódúsabbra vett második rész. A folytatásban a fegyveres harc új elemekkel bővül, a játékosok a rombolható környezetet, és a mozgatható objektumokat is felhasználhatják a zombiszerű ellenfelekkel folytatott harc során.


Fekete alapon rémisztő dolgokat kell agyonlőni a Dead Space-ben

Mivel az űrben zajlik a küzdelem, mindenképpen oda kell figyelni a megfelelő taktika kiválasztására, egy berobbantott folyosó, illetve a keletkezett vákuum ugyanis a játékosra is veszélyt jelenthet. A folytatás az elődhöz hasonlóan PC, PS3 és Xbox 360 platformokon jelenik meg, a fejlesztők ígérik, hogy a PC-s verzió vezérlése rengeteget fog javulni az elődben tapasztaltakhoz képest.

Fallout - New Vegas: nem jutott mindenkinek atom

A 2008-ban megjelent Fallout 3 az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb szerepjátéka volt. Az öt utólag megvásárolt fejezettel bővített utópisztikus történet a nukleáris csapást megélt Washington mutánsokkal teli utcáira kalauzolta el a gamereket. A folytatás helyszíne a félig lerombolt - viszont egyáltalán nem radioaktív - Las Vegas, ahol az előzményhez képest jóval több túlélővel futhatnak össze a játékosok.


Elég szakszerűtlenül próbálták porig rombolni Vegast

A harcrendszeren változtattak a fejlesztők, ennek köszönhetően akciódúsabb játékmenetre, és könnyebb, egyszerűbb kezelhetőségre lehet számítani. A szerepjáték elemek sem tűnnek el természetesen, és a meghozott döntéseknek a folytatásban is komoly következményei lesznek. Az új Fallout kaland valamikor ősszel jelenik meg PC-n, PS3 és Xbox 360 konzolokon.

Star Wars - The Force Unleashed II: Yoda beájulna

Az erővel kapcsolatos speciális képességekről, és a látványos fénykard-párbajokról szólt a Force Unleashed, minden idők leglátványosabb Star Wars-játéka. A fizikai effekteknek, a különféle rombolható tárgyak és objektumok megjelenésének, valamint az ellenfelek élethű viselkedésének köszönhetően teljesen újszerű játékmenetet tudtak létrehozni a fejlesztők.


Érezhetően túlteng a sötét oldal a gamer által irányított karakterben

A folytatás hasonló stílusban készül, várhatóan még nagyobb szabású csaták, még nagyobb romblás, még több lekaszabolandó ellenfél várható az október végén PC, PS3 és Xbox 360 platformokon megjelenő játékban. Az E3 szakkiállításon bemutatott videó óriási csatarobotokat és minden eddiginél nagyobbat ütő Erő-képességeket ígér, amire még Yoda mester is csak csuklani tudna.

E3 nyereményjátékunk

Az E3 hetének mindegyik napján más-más ajándékokat nyerhetnek olvasóink. Hétfőn a Forza 3 és a Halo ODST Xbox 360 játékokat nyerhetik meg a helyesen válaszolók, melyeket a theSOURCE ajánlott fel.

A nyereményjátékban való részvételhez csupán azt a kérdést kell megválaszolni, hogy a harmadik résszel bővülő Killzone sorozatban hogyan hívják a szembeálló feleket? A választ a [email protected] címre várjuk június 15 délig, a tárgy mezőb kérjük írják be "E3 hétfő".