Antarktiszi számot hívott a vírusos játék

Vágólapra másolva!
A régi idők betárcsázós vírusainak modern megfelelőjével fertőződtek meg a Windows Mobile telefonjukra lopott játékot telepítők Nagy-Britanniában. A lövöldözős játék a Dominikai Köztársaságot, Bolíviát, Szomáliát és a déli sarkot hívta, amikor a telefon gazdája nem figyelt.
Vágólapra másolva!

A hackerek egy népszerű programot szemeltek ki a vírus hordozójának. A Counter Strike lövöldözős játék mobilos verziójának számító 3D Anti-terrorist Action ingyenesen letölthető demójába építette be a tárcsázót egy orosz hacker. A módosítások megtétele után a demót úgy tüntette fel a kiberbűnöző, mintha a teljes verzió feltört változata lenne, és a kalóz hálózatokra bízta a szoftver terjesztését.

A turpisságra hamar fény derült, ám a program terjedése ennek ellenére sem állt meg. A Trojan.WinCE.Terdial.a kártevőt tartalmazó szoftvert egymástól vették át az ingyenes Windows Mobile alkalmazásokat gyűjtő letöltőoldalak.

A kártevőt tartalmazó játékot futtatóknak sokba kerülhet a kalóz program telepítése. A tárcsázó által megcélzott országokat átlagosan 5 fontos - azaz 1600 forintos - percdíjjal lehet hívni az Egyesült Királyságból.